Chaga goba je parazitska goba, ki raste na lubju dreves v severni in vzhodni Evropi, Rusiji in Koreji. Je najpogosteje uporabljena goba v tradicionalni ruski in vzhodno-evropski medicini. Zaradi svojih zdravilnih lastnosti je poznana kot ‘Božji dar’ in ‘Kraljica zelišč’. Stari Azijci so jo uporabljali za ohranjanje zdravega ravnovesja, saj daje mladostni videz, podaljšuje življenjsko dobo in izboljšuje odpornost. Njeni zdravilni učinki so dokumentirani v najstarejši uradni zdravilni medicini v knjigi stari 2300let. Najbolj pa je postala poznana po objavi knjige ‘Department of Cancer’ nobelovega nagrajenca Aleksandra Solženicinja. V knjigi je pisal o okrevanju od raka s pomočjo uživanja chage gobe. Sodobne raziskave so pokazale, da je chaga polna dragocenih bioloških aktivnih snovi, ki jih ne vsebuje nobena druga rastlina. Chaga je naravni borec proti raku, zahvaljujoč betulinski kislini, ki preprečuje razvoj raka in ubija rakave celice.
Klorela iz ekološke pridelave je zelena alga, ki uspeva v sladki vodi. Njen prah se pridobiva iz posušenih alg in je eden izmed najbogatejših virov klorofila. Klorela je alkalna hrana, ki telesu pomaga uravnotežiti pH vrednost. Tako kot druge alge je bogata s nukleinsko kislino. S pomočjo uživanja klorele telesu upočasnimo staranje in povečujemo vitalnost. Klorela ščiti naše telo pred boleznimi srca, znižuje krvni tlak in raven holesterola ter upočasnjuje proces staranja. Ljudje, ki redno uživajo klorelo so videti mlajši in polni energije. Težave s pozabljivostjo, artritisom in depresijo začnejo postopoma izginjati. Klorelo v prahu lahko vmešamo v sadne in zelenjavne sokove, zelenjavne juhe ali pa iz njih pripravimo zdrave testenine. Priporočena dnevna količina uživanja klorele je 3-10 gramov oziroma 1-3 čajne žličke. Začnemo z uživanjem manjših količin, katere kasneje povečujemo.